BIOGRAFIA

tammelabio1Tammela 33100 on aviopari Jaani ja Annaleena Haapasalon ympärille rakentuva suomenkielistä akustista folkia, poppia ja rockia soittava yhtye, joka kulki haparoivia ensiaskeliaan vuonna 2009. Tuolloin yhtye tosin tunnettiin huonolta taidelukiolaisbändiltä kuulostavalla nimellä Kotimaista kolaa ja maailmanlopun päärynöitä. Sekä Jaani että Annaleena olivat ennen yhtyeen perustamista opiskelleet laulamista ja soittamista ja erityisesti Jaani oli musisoinut erilaisissa yhtyeissä ja tuotannoissa. Halu oman musiikin säveltämiseen ja sanoittamiseen synnytti lopulta uuden yhtyeen pariskunnan ympärille.

Kotimaista Kolaa ja Maailmanlopun päärynöitä keikkaili harvakseltaan akustisesti tai pienellä bändikokoonpanolla vuosina 2009-2012. Jaani ja Annaleena tekivät uusia kappaleita kovaa vauhtia ja etsivät omaa lyyristä tyyliään, joka hioutui hiljalleen rosoiseen, dramaattiseen ja hirtehishumoristiseen suuntaan. Haapasalon pariskunta onkin pyrkinyt sanoituksissaan käsittelemään myös aiheita, jotka perinteisessä radioystävällisessä kotimaisessa musiikissa jäävät usein käsittelemättä. Samalla yhtye on halunnut tehdä musiikillisista sovituksistaan sellaisia, että intiimit tarinat nousevat keskeiseen asemaan niin keikoilla kuin äänitteilläkin.

Yhtyeen ensimmäinen omakustanteinen demo-EP Siperia äänitettiin vuonna 2012. Saman vuoden kesänä yhtye tuli järkiinsä ja vaihtoi nimensä muotoon Tammela 33100. Nimi kuvaa toki yhtyeen rakkautta omaa kotikaupunginosaansa kohtaan, mutta todellisuudessa nimi valittiin siksi, että se oli kaikista huonoista vaihtoehdoista vähiten huono. Jaani ja Annaleena eivät myöskään halunneet esiintyä singer-songwriter -henkisesti omilla nimillään, sillä yhtyenimi tuntui etäännyttävän paremmin kappaleiden lyyrisen minän sanoittajasta itsestään.

© Jukka MoisioVuonna 2013 Tammela 33100 julkaisi debyyttialbuminsa Muistatko Illat, jonka äänitti ja tuotti Tapio Ylinen ja julkaisi Eclipse Music. Albumi keräsi myönteisiä arvioita kuulijoilta ja myös muutamilta musiikkimedioilta (Esim. SUE 9/10). Juhlahuuma loppui kuitenkin lyhyeen, sillä Haapasalon pariskunta jäi vanhempainvapaalle lähes heti Tampereen Telakan levyjulkkareiden jälkeen. Pienen lapsen syntymä hidasti jälleen merkittävästi keikkatahtia, mutta uusia kappaleita alkoi sentään putkahdella päähän vaunulenkeillä. Näistä kappaleista syntyi lopulta Hämärässä Näppärä -EP, joka julkaistiin kappale kerrallaan talven ja kevään 2015 aikana.

Hämärässä Näppärä -EP julkaistiin digitaalisesti kappale kerrallaan talven ja kevään 2015 aikana. Bändi sai myös apua kuvataideopiskelijoilta, jotka tekivät EP:n jokaiselle kappaleelle pienimuotoisen musiikkivideon. Hämärässä Näppärä -EP:n kappaleet löytyvät mm. Spotifysta ja iTunesista, musiikkivideot puolestaan Vimeosta ja Youtubesta (ks. osio Video & Audio). Yhtyeen uudet kappaleet saivat erinomaisen vastaanoton, ja ne ovat keränneet radiosoittoa muun muassa Yle Radio Suomessa, Ylen Radio 1:ssä ja YleX:llä.

Yhtyeen keikkakokoonpanossa ovat soittaneet:
Jaani Haapasalo (laulu, kitara)
Annaleena Haapasalo (laulu, koskettimet, kellopeli)
Aarne Schmitt (kitara)
Tapio Ylinen (kitara, koskettimet)
Lauri Seppä (kitara)
Kalle Saarelma (basso)
Jaakko Luoma (basso)
Olli Hatanpää (basso)
Ville Hatanpää (rummut)
Olli Poutanen (haitari)
Heikki Pyykkönen (saksofoni, rummut)
Heikki Sillanpää (pasuuna)