BIOGRAFIA

Tammela 33100 on aviopari Jaani ja Annaleena Haapasalon ympärille rakentuva suomenkielistä rokkia, poppia ja folkia ennakkoluulottomasti sekoitteleva yhtye Tampereen Tammelasta. Bändin teatraalinen tarinankerronta tukeutuu monisävyisesti elämän koulimiin ihmisiin ja heidän tragikoomisiin ongelmiinsa. Lyyrisiä ja musiikillisia yhtymäkohtia voi löytää vaikkapa Samuli Putron, Jarkko Martikaisen, Ismo Alangon ja Kauko Röyhkän musiikkiin.

© Sara Vertanen

Vuonna 2013 Tammela 33100 julkaisi debyyttialbuminsa Muistatko Illat, jonka äänitti ja tuotti Tapio Ylinen ja julkaisi Eclipse Music. Albumi keräsi myönteisiä arvioita kuulijoilta ja myös muutamilta musiikkimedioilta (esim. SUE 9/10). Hämärässä Näppärä -EP julkaistiin kappale kerrallaan talven ja kevään 2015 aikana. Kappaleet saivat erinomaisen vastaanoton, ja ne ovat keränneet radiosoittoa muun muassa Yle Radio Suomessa, Ylen Radio 1:ssä ja YleX:llä.

Tammela 33100:n toinen kokopitkä albumi Valoa kohti julkaistaan tammikuussa 2018. Jaani Haapasalo kertoo levystä näin: “Saimme pari lasta tässä välissä, ja aika uuden musiikin luomiseen on ollut kiven alla. Toisaalta ruuhkavuodet ovat antaneet melkoisesti polttoainetta noihin lyriikoihin. Niissä puramme parisuhdepatoutumiamme oikein antaumuksella! Levyn lyriikat syntyivät pahimpaan kaamosaikaan aamuseiskan turboahdetussa Pendolinossa matkalla Tampereelta Helsinkiin. Ensin tämä albumi olikin työnimeltään Kaamos. Sitten kun aloimme sovittaa tätä kokonaisuutta bändin kanssa, valonpilkahduksia ja rohkeita irtiottoja iskeytyi sinne tänne. Koko perspektiivi muuttui: tämä ei ollutkaan harppomista pimeydessä vaan matka kohti valoa.”